Ingo's Healthy Life Voor een gezonde en vitale hond

Voordelen honden natuurvoeding

Natuurvoeding heeft de volgende voordelen voor uw hond:

 • Geen kleurstoffen, bewaarmiddelen en additieven. Hierdoor worden de lever, nieren en darmflora van uw hond minder belast.
 • Kleurstoffen zorgen ervoor dat serotonine minder goed wordt opgenomen in de hersenen. Serotonine is een stof dat ervoor zorgt dat je je goed voelt. Bij minder opname worden honden hyper actief, overprikkeld of zelfs depressief.
 • Geen granen als bindmiddel. Steeds meer honden hebben een allergie ontwikkeld tegen granen.
 • Geen verhitting (kvv) of verhitting tegen lagere temperatuur (geperste brokken). Hierdoor blijft de eiwitstructuur onveranderd waardoor de hond vitaminen B uit de voeding kan halen en vetten beter kan opnemen.
 • KVV is ‘levend’ voedsel in tegenstelling tot commerciële brokken die steriel zijn. Dit zorgt voor een betere darmflora waardoor de stoelgang beter is en het afweersysteem verbetert. Ook zal de winderigheid van uw hond afnemen.
 • Doordat alleen de nodige voedingstoffen aanwezig zijn zal je hond minder ontlasting produceren. De vulstoffen in commerciële brokken zorgen namelijk enkel voor meer afval gezien deze niet worden opgenomen door uw hond.
 • Het bevat alle noodzakelijke vitaminen en mineralen. In natuurvoeding zitten natuurlijke vitaminen en geen toegevoegde vitaminen. Deze natuurlijke vitaminen worden veel beter door het lichaam opgenomen.
 • Natuurvoeding wordt sneller verteerd en blijft hierdoor minder lang in de maag. Daarnaast wordt het ook op de bodem van de maag verteerd in tegenstelling tot andere voeding die opzwelt en bovenaan de maag blijft. Dit vermindert het risico op maagkantelingen.
 • Minder tandplak vorming. Tandplak wordt namelijk veroorzaakt door de granen in de brokken. Als u dan ook nog een kauwbot geeft om de tandjes te reinigen, zullen de tanden zeker goed schoon blijven.
 • Honden op natuurvoeding worden gemiddeld 4 jaar ouder in een goede gezondheid.
 • Honden met de volgende klachten zijn in veel gevallen gebaat bij natuurvoeding: droge, jeukende of schilferige vacht en last van diarree.
 • Natuurvoeding zorgt in het algemeen voor minder gezondheidsproblemen bij uw hond. De hond haalt er de nodige energie uit. Een futloze hond gaat levendiger worden terwijl een overactieve hond net rustiger zal worden.


Bij overschakeling naar natuurvoeding moet u er wel voor zorgen dat de hond een dagje vast.
Het is namelijk niet goed om natuurvoeding te mengen met andere commerciële voeding.
Best kan u ongeveer 17u tussen 2 voedingen laten bij overschakeling zodat beide niet mengen in de maag van de hond.
Ik stel altijd voor om de hond een laatste keer met de vorige brokken te voeden ’s avonds en dan te wachten tot de volgende avond om opnieuw eten te geven met de nieuwe brokken.


Wanneer u overschakelt op natuurvoeding zal het lichaam van de hond eerst gaan ontgiften en alle chemische stoffen uit zijn lichaam afvoeren.
Hierdoor is het mogelijk dat uw hond bij omschakeling enkele dagen last kan hebben van dunnere ontlasting.
Dit is geen enkel probleem en gaat vanzelf weer over.